GONG PUB


www.gongnog.com

HOME   MUSIC   WORDS   CART   CONTACT   LINKS

  Bio Română

Carol pic

Laurian Taler s-a născut în 1940 la Brașov, unde a studiat și apoi a predat la Colegiul Național Andrei Șaguna. A participat la 11 ani la Cenaclul Literar al Brașovului, iar la 12 ani a primit un premiu literar din partea Scânteii Pionerului.
A studiat Biologia la Universitatea Al. I. Cuza din Iași între 1959 și 1964, după care
a lucrat ca
profesor la liceele Feldioara și Șaguna- Brașov. A colaborat ca reporter la diverse ziare și reviste (Astra Brașov, România Literară, Drum, Nou, Flacăra Iașului, etc.) cu articole de popularizare a științei și reportaje cu Laureați ai Premiului Nobel.
A plecat cu famlia în Italia în 1976, unde a lucrat la prima fabrică de penicilină din Roma  ca secretar tehnic al directorului și instructor industrial.
 În 1978 a emigrat în Toronto, Canada, unde a lucrat  și s-a certificat în biochimie clinică, după care s-a reîntors în învățământ ca profesor de Franceză, Engleză, Științe Naturale, Computere.
 A fost student pentru diverse cursuri la Universitatea din Toronto, la York University,  George Brown College și Waterloo University. 
După pensionarea sa din anul 2000, Taler s-a concentrat pe scrierea de cântece, atât partea muzicală, cât și aceea a cuvintelor. A produs astfel discuri compacte, videouri, grafică.  În 2007 a scris un muzical ecologic numit ONE EARTH ( UN PĂMÂNT).
  În 2014 a publicat în Engleză romanul L.A.U.G.H.
 (LOST AMONG UTTERLY GORGEOUS HUMANS) pe care l-a tradus ulterior in Română cu titlul MEMORII DE ZEU. Tot în Română a publicat două volume de poezii proprii în stil clasic,
AM ALES și LUMINEAZĂ UNIVERSURI.

Alte publicații ale sale au fost volumele ALMOST ESSENTIALS,
ON A BLADE OF GRASS, UNDER THE BLUE SKY- conținând lirica poetică  a cântecelor sale, ca și volumele de poezie SAGACITY și SO MANY WORDS  ( ultimul conținând poezii în trei limbi, Engleză, Franceză, Română).
Taler continuă să lucreze la terminarea a două romane,
 CORDOBA MIRACLES și ICE, DICE, MICE, VICE.
E căsătorit din anii studenției cu Minodora, cu care a crescut două fiice, Xenia și Laura Sophia. ambele de succes în domeniul artelor.


HOME   MUSIC   WORDS   CART   CONTACT   LINKS